Mijn manier van werken 

Uitgangspunt

Psychosociale therapie is een vorm van psychotherapie waarbij verschillende methodes in samenhang worden gebruikt en we je onbewuste als ingang gebruiken. In je onbewuste zijn al je gevoelens en gedachten opgeslagen, bijvoorbeeld uit je vroege jeugd. Hoewel je je wellicht niet bewust bent van deze herinneringen, hebben ze wel invloed op hoe je je nu voelt en gedraagt. Het doel van de therapie is om de indertijd opgeslagen gedachten en emoties te onderzoeken en ze te verwerken of er mee om te leren gaan. Vaak ontstaat hierdoor al verandering in de klachten die je in je in je huidige leven ervaart.

Kortdurende aanpak

In tegenstelling tot therapieën waar je gedurende langere tijd gesprekken voert, bied ik een kortdurende aanpak waarin je vlot inzicht krijgt, concreet aan de slag gaat met de oorzaak en op korte termijn verandering kunt zien. Als therapeut bied ik je daarbij een veilige omgeving waarin je mag zijn wie je bent. 

Methodieken 

Psychosociale therapie maakt gebruik van diverse moderne methodieken zoals cognitieve therapie, systemisch werk, mindfulness, regressie en EMDR. De methodes die ik gebruik werken snel en effectief, en vullen elkaar aan. Afhankelijk van wie je bent, wat je klachten zijn, wat jouw voorkeursstijl is en wat jouw wensen zijn, bepalen we samen welke behandeling bij jou past.  In de meeste gevallen ben je klaar met zes tot acht behandelingen. Dit is mee afhankelijk van de complexiteit en de ernst van je klachten. 

Behandeling van de oorzaak 

De consulten die ik bied vallen onder de complementaire zorg. In de reguliere zorg zijn richtlijnen ontwikkeld voor het behandelen van klachten/ symptomen.  Ik behandel als psychosociaal therapeut niet de symptomen, maar de oorzaak van je klacht. 

Eerst diagnose door huisarts

Bij fysieke klachten verzoek ik je eerst een diagnose te laten stellen door een reguliere arts.